Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2019. Október 20. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Több településen rossz a levegő

Több településen rossz a levegő

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt egészségtelennek minősítették a levegőt Nyíregyházán és Székesfehérváron - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton a Facebook-oldalán.

További négy település - Debrecen, Kecskemét, Szeged és Tököl - levegőminősége kifogásolt a levegőhigiénés index alapján.

Kiemelték, hogy egyes településeken (Debrecen, Nyíregyháza) a nitrogén-dioxid koncentrációja is magas volt.

Az NNK azt írta: a gyermekeknél, a légzőszervi, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknél, valamint az idősebb korúaknál légzőszervi tünetek - köhögés, légúti irritáció vagy nehézlégzés - jelentkezhet. Az NNK azt kéri, hogy az érzékeny lakosságcsoportba tartozók az egészségtelen levegőminőséggel jellemezhető településeken kerüljék a szabadtéri fizikai munkát és a sportolást.

Ezen felül arra kéri a lakosságot, hogy kerüljék a légszennyezést okozó tevékenységeket (például a helytelen lakossági tüzelést és az avarégetést). A helyes fűtési módokról bővebb információ található a Fűts okosan! kampány oldalán (www.futsokosankampany.hu) - tették hozzá.

Címkék: levegő, szálló por

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 07:34, hétfő | Belföld

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, majd visszatér a kánikula

Záporokkal, zivatarokkal indul a július első hete, és sokfelé lesz élénk, olykor erős a szél.

2024. Július 01. 07:31, hétfő | Belföld

Ma is a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható

A figyelmeztetési kritériumot meghaladó, nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. vasárnap az MTI-vel.

2024. Július 01. 07:27, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: új korszak kezdődik

Új korszak kezdődik - jelentette ki a Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Bécsben, ahol új európai politikai együttműködést jelentettek be

2024. Június 30. 08:36, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 26. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: