Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Július 22. 07:39, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: vagta.hu

Nemzeti Vágta - Még nyolc elővágta van hátra

Nemzeti Vágta - Még nyolc elővágta van hátra

A Nemzeti Vágta keretében az idén tizenhat elővágtát tartanak - tizenkettőt Magyarországon, négyet pedig határon túl -, ezek felét már megrendezték

- mondta Bendes Csaba, a Nemzeti Vágta elővágta és nevezési igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtök este.

Bendes Csaba közölte: változtak a verseny szabályai, egyebek mellett a középfutamokban és a döntőben hosszabb lesz a versenytáv, így idén "nem a legszerencsésebb lovas fogja megnyerni a Nemzeti Vágtát, hanem a leginkább felkészült és a legkeményebb".

Részletezte: a határon túli helyszínek közül Székelyföldön, a Vajdaságban és a Felvidéken már megtartották az elővágtát, Szlovéniában, Lendva környékén pedig augusztus elején lesz a verseny. Hozzátette: jövőre lehet, hogy Kárpátalján vagy a Partiumban is lesz egy előfutam.

Kitért arra is, hogy ismét lesz nemzetközi futam, amelyhez Mongólia újonnan csatlakozik, Franciaország pedig profi zsokéval vesz részt.

Bendes Csaba jelezte: megszervezik idén is a 10-16 év közötti korosztály versenyét, az úgynevezett kishuszár vágtát, amely - mint mondta - a verseny utánpótlását adja.

A Nemzeti Vágtát szeptember 16-18. között rendezik Budapesten, a Hősök terén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket