Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2011. Október 23. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Napkollektoros pályázat indul

Napkollektoros pályázat indul

Az Új Széchenyi-terven belüli Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) napkollektor-pályázata kedden indul és december utolsó napjáig tart – olvasható a zbr.kormany.hu honlapon.

A pályázat előbb is lezárulhat, ha elfogy az e célra rendelkezésre álló 2,97 milliárd forint. A pályázaton lakástulajdonosok vehetnek részt, függetlenül attól, hogy a lakásuk milyen technológiával épült. A családiház-tulajdonosok mellett a legfeljebb 12 lakásos társasházak is pályázhatnak, de csak akkor, ha minden tulajdonos részt vesz abban. Egy napkollektoros melegvízkészítő rendszer telepítésére a költségek fele, de maximum 800 ezer forintos vissza nem térítendő állami támogatás jár.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi közleménye szerint a pályázat nyertesei – a tárca megbízásából és az ÉMI Nonprofit Kft. szakmai felügyelete mellett működő – http://kivitelezok.emi.hu oldalon keresztül elérhető adatbázisból tudják kiválasztani a számukra megfelelő szakkivitelezőt.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.