Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2011. Szeptember 08. 14:13, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Medve embert ölt a vajdasági Nagybecskerek közelében

Medve embert ölt a vajdasági Nagybecskerek közelében

Halálos sebeket ejtett egy barnamedve a Nagybecskerek közelében fekvő Stajicevo település közelében az őt etető nőn. A belgrádi B92 rádió értesülése szerint a támadás hírére kivonuló rendőrök agyonlőtték az állatot.

A Misa névre hallgató medve a Nagybecskerektől tízegynéhány kilométerre, a Belgrád felé vezető út mentén fekvő egyik híres étterem területén, támadt váratlanul az 59 éves nőre. Az eset a Tiganjica nevű skanzen területén történt.

Misa az elmúlt tíz évben a skanzen védjegyévé vált, mivel ott nevelkedett fel. Évekkel ezelőtt a szerb média azt kürtölte világgá, hogy Misa "háborús menekült", aki a 90-es években került a Bánságba, a jugoszláv háborús frontokról hazatérő katonák "jóvoltából", akik azért fogadták örökbe az árván maradt medvebocsot, mert a medvemama taposóaknára lépett.

A helybéli krónikák azt is feljegyezték, hogy Misa múltja azért mégsem volt teljesen makulátlan: egyszer már könnyebb sérüléseket okozott egy kisfiún, aminek nyomán 2004 végén Svájc belgrádi nagykövetsége és egy környékbeli állatvédő egyesület korszerű ketrecet ajándékozott a skanzennek.


MTI

Címkék: medve

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.