Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2019. Augusztus 09. 12:06, péntek | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Medencét vásárolt unokájának a lopott telefon árából

Medencét vásárolt unokájának a lopott telefon árából

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt bíróság elé állította a Tatabányai Járási Ügyészség azt a tarjáni nőt, aki a lopott telefon értékesítéséből szerzett pénzen élelmiszert és az unokájának medencét vásárolt.

A vádlott június 7-én reggel egy tartáni boltban a sértett által a pulton lévő bolti kosárban felejtett 70 980 forint értékű mobiltelefonját megtalálta majd hazavitte. A telefonból a SIM kártyát eltávolította, a készüléket pedig. június 19-én Tatabányán telefonos kereskedésben 20 ezer forintért eladta – közölte az ügyészség. Hozzátéve, hogy az árából élelmiszert és unokájának egy medencét vásárolt az asszony.

A nyomozó hatóság a lopott telefont lefoglalta, és a sértettnek kiadta, így az okozott kár megtérült.

Az ügyészség gyorsított eljárásban vádolta meg az elkövetőt. A tárgyaláson az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a 62 éves, büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben ne büntetést, hanem intézkedésként próbára bocsátást, valamint 20 ezer forint vagyonelkobzást alkalmazzon.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, a vádlottat 1 évre próbára bocsátotta, valamint a bűncselekmény révén szerzett gazdagodást elvonta, a vádlottal szemben 20 ezer forin összegű vagyonelkobzásról rendelkezett. Az ítélet a kihirdetést követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette.

Címkék: tarján, tatabánya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:33, hétfő | Kék hírek

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.