Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Június 29. 14:03, hétfő | Bulvár
Forrás: mti - fotó: facebook.com/KateWinslet

Kate Winslet címlaplányból lett haditudósítót játszik egy készülő életrajzi filmben

Kate Winslet címlaplányból lett haditudósítót játszik egy készülő életrajzi filmben

Kate Winslet alakítja Lee Millert, a Vogue-címlapmodellből lett második világháborús haditudósítót egy készülő életrajzi filmben, amelyet Ellen Kuras rendez.

A Lee című film forgatókönyvét Liz Hannah írja Lee fia, Anthony Penrose könyve, a The Lives of Lee Miller alapján - számolt be róla a The Hollywood Reporter című filmes portál.

A független alkotás végigkíséri Millert, ahogy fotóriporterként felkeresi a második világháború frontvonalait és küldetésre indul, hogy leleplezze a náci Németországot. Egy árulás nyomán azonban kénytelen számot vetni saját múltjával is.

"Az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmen való közös munka óta beszélgetünk arról Kate-tel, hogy kellene valami közös projektet csinálnunk, ami igazán a miénk" - írta közleményében Ellen Kuras. A tapasztalt hollywoodi filmoperatőr és rendező szerint a Lee tökéletes lehetőséget jelent erre a régóta várt közös munkára.

A filmkészítők betekinthettek a Lee Miller-archívumba, amely az amerikai fényképész és fotóriporter összes felvételét és naplóját tartalmazza.

A produkció munkálatai a tervek szerint 2021 tavaszán kezdődnek.

A filmet a Rocket Science finanszírozza és a Rocket Science International fogja képviselni az idén virtuális formában jelentkező cannes-i filmvásáron.

Winslet producerként, Hannah vezető producerként is részt vesz a film munkálataiban.

Címkék: film, kate winslet, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.