Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2017. Október 13. 14:56, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Betiltották a Kingsman folytatását Kambodzsában

Betiltották a Kingsman folytatását Kambodzsában

Betiltotta a kambodzsai kulturális és művészeti minisztérium a Kingsman: Az aranykör című akciófilm forgalmazását, mert a film ádáz drogbárója egy kambodzsai templomban talál menedéket.

A világszerte sikert arató Kingsman folytatásában a képzeletbeli brit kémszervezet összefog amerikai partnerével, hogy együtt kutassák fel a Kambodzsában rejtőzködő drogbárót (Julianne Moore). A hollywoodi produkciót a héten kezdték volna játszani a kambodzsai mozikban.

A filmbeli csetepaték zöme egy dzsungelben álló kambodzsai templomban játszódik. A kulturális tárca szerint az akcióvígjátékban ábrázolt templom erősen hasonlít a híres Angkorvat templomegyüttes egyik épületére, a Ta Prohm templomra. A minisztériumnak az sem tetszett, hogy Kambodzsát a bűnözők célállomásaként fessék le. A tárca egy illetékes vezetője nehezményezte, hogy a filmben "a kambodzsai földet, templomot úgy ábrázolják, mint a világot fenyegető terroristák székhelyét" - számolt be róla a helyi média.

A film kambodzsai forgalmazási jogát megszerző Westec Media forgalmazási igazgatója sajnálkozását fejezte ki a produkció betiltása miatt. Mint mondta: szerinte a Kingsman semmiféle kárt nem okoz az országnak, csupán egy szórakoztató film, és ha ilyesmiért be lehet tiltani egy filmet, akkor visszaesik majd azok száma, akik forgatni érkeznek Angkorba.

Egyebek mellett a Tomb Raider című film egyes jeleneteit is a Ta Prohm templomban forgatták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Bulvár

Az áradás elől menekülő vadak miatt kell lezárni a magyar főutat

Vasárnap korábban, már 17 órától lezárják az 55-ös főutat Pörböly és Baja között a dunai árhullám elől menekülő vadak miatt - közölte honlapján a rendőrség.