Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2014. Szeptember 04. 07:14, csütörtök | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Berendi Dávid: Nagy csatákra számítunk!

Berendi Dávid: Nagy csatákra számítunk!

Bő száznegyven versenykilométert fogtok megtenni a szlovákiai Kassa környékén. Most melyik autóval indultok és miért?
- Kassán egy Citroen C2 S1600-as versenyautóval rajtolunk el. Kategóriájának egyik legjobb autója volt pár éve és reméljük, hogy elő tudjuk varázsolni belőle a győzni akarást. Az autó felkészítése rendben megtörtént és Baranya Kupán már az ismerkedés is megvolt. Úgy érezzük a technika adott a győzelemhez, már csak végre kell hajtsuk a tervet!

Hány gyors vár rátok hétvégén a Kassa Rallyn?

- Összesen 11 gyors vár ránk. A pályák technikásak és helyenként elég veszélyesek. Sok olyan szakasz van, ahol a szűk utakról könnyű leesni egy mélyebb szakadékba. Úgy gondolom, hogy egy pontos itinerrel ezt a problémát kiküszöbölhetjük majd.

Miképp tudsz ismeretekre szert tenni a leendő szakaszokról?

- A szakaszok egy része megegyezik a tavalyi verseny gyorsaságijaival. Tavalyról nagyon jó emlékeink vannak Gergővel ezekről a gyorsokról és magáról a rendezésről, Kassáról. Jó kedvel érkeztünk és távoztunk is, reméljük idén sem lesz ez másként. Belső kamerás felvételeket tanulmányozunk, és az emlékeinkből merítünk ismereteket ahhoz, hogy mit és hogyan tegyünk.

Jelenleg hogy álltok a kategóriátokban?

- Jelenleg vezetjük a bajnokságot. Legalábbis remélem. Az MNASZ nem frissíti valami gyakran az eredmény listákat, Veszprém rally után már lassan két hónappal még mindig a Fehérvár rally utáni eredmények vannak fent. Így nem tudjuk pontosan a pontokat, de sejtésem szerint 7-8 ponttal vagyunk a második helyezett előtt.

Tizenegyen lesztek kategóriátokban előre láthatólag. Hol szeretnétek végezni pilótáddal Fogasy Gergellyel?

- A dobogó tetején! Eddig minden versenyünk, ahol célba értünk egy második hellyel zárult, amióta együtt megyünk Gergővel. Mondhatni bérletünk van oda. Ezt a bérletet szeretnénk egy első helyre lecserélni. A kategóriatársak nem könnyű ellenfelek. Ők is győzni jönnek és mi is. A verseny végén remélem, hogy nagy csaták emlékeivel zárhatunk mi az első helyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 08:24, vasárnap | Sport

Jobban van Kempf Zoltán BMX-versenyző

Kielégítő és megnyugtató az állapota Kempf Zoltán BMX-versenyzőnek, aki a múlt héten szenvedett súlyos balesetet Svájcban.

2024. Szeptember 29. 08:22, vasárnap | Sport

Legyőzte a románokat felkészülési mérkőzésen a női kézilabda-válogatott

A női kézilabda-válogatott sokáig szoros felkészülési mérkőzésen 37-28-ra nyert a román csapat ellen Tatabányán.

2024. Szeptember 27. 07:47, péntek | Sport

Férfi kézilabda BL - Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Szeptember 26. 08:11, csütörtök | Sport

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.